loisirs dans le camping moulin de serre

Camping Auvergne aan de rivier

La Burande

Het dorp Singles in de hoge vallei van de Dordogne, waar La Burande doorheen stroomt, herbergt oude zilverloodmijnen en is favoriet bij goudzoekers...

De mijnen van Singles

In Singles werden zowel zilverloodmijnen als kolenmijnen geëxploiteerd.

Rond de concessie Pont-Vieux op de Burande ligt een groot goudveld. Het wordt beschouwd als de oudste in Frankrijk (1847) die voor goud is verleend. Elke zomer organiseert het Office du Tourisme inwijdingen in het zoeken naar goud in de Burande aan de voet van de camping.

De brug van Arpiat-La Dordogne

Op 2,5 km van de camping ligt een uiterst rustige plek aan de samenvloeiing van de Dordogne en de Burande, op het meest stroomopwaartse punt van de stuwdam van Bort-les-Orgues.

Het is een zeer populaire plek voor vissers met een bootlancering en een mooie picknickplaats aan de oevers van de Dordogne.

Deze rivier is ingedeeld in de 2e categorie. Het stuwmeer beslaat 1200 hectare. U kunt er vissen op forel, karper, baars, snoek en snoekbaars.

Kanoverhuur en camping in de Auvergne

Door kano's te huren op de Puy de Dôme camping Le Moulin de SERRE***, kunt u deze prachtige plek ontdekken.......

Het meer van Bort les Orgues

Het stuwmeer van Bort les Orgues is het grootste van de stuwmeren die door de Corrèze worden beheerd, met een oppervlakte van 1073 hectare, een lengte van 21 kilometer en een diepte tot 110 meter.

Dit weelderige stuwmeer wisselt alle profielen van de oevers af, van het strand tot de rotstoppen.

Het grenst aan de Puy-de-Dôme (63) en de Cantal (15).

Zijn reputatie is vooral te danken aan de vleesetende visserij (snoekbaars, grote baars en snoek), maar het is niet zonder zijn aandeel van karper en spiegelkarper, met enkele prachtige vissen van 20 kg.

DE ONMETELIJKHEID VAN HET MEER VAN BORT LAAT DE BEOEFENING VAN ALLE WATERSPORTEN TOE

Strand van het Château de Val


De AQUA LOISIRS basis biedt een scala aan activiteiten. Waterfietsen, motorboten (met of zonder vergunning), kano's, dagvissen, jetskidoop. Opblaasbare structuren op het water voor het hele gezin, ligstoelen en parasols, trampoline op het strand

 
Recreatie tarieven 2023
KanoPrijs : halve dag ochtend of middag
Eenpersoonsplaats;Tweepersoonsplaats 16,00 €
Tennis Gratis
Groot verwarmd zwembad met whirlpool, open van 17/05 tot 18/09