tourisme camping location auvergne

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand (65km ten noord oosten van camping Le Moulin de Serre) is momenteel de hoofdstad van de Auvergne regio en was tijdens de 1ste eeuw voor Christus de hoofdstad van de Galliërs onder Vercingetorix: Zijn standbeeld staat trots op het prachtige Jaude plein, met uitzicht op de Puy de Dome en het plateau de Gergovie, een plek van de grote Gallische overwinning op de Romeinse legers van Julius Caesar. U moet zeker de oude stad bezoeken met de kathedraal gebouwd van zwarte vulkanische Volvic steen en de Romaanse kerk van Notre Dame du Port.

L’Aventure Michelin treedt in de voetsporen van de ongelofelijke industriële saga van de Michelin broers; vlakbij zullen sportliefhebbers het gelijknamige stadium van een van de beste Europese rugby teams l’ASM bezoeken.

En in het noorden en zuiden zijn de heuvels bezaaid met wijngaarden die wijnen met het AOC label (Appellation d'Origine Contrôlée – Franse kwaliteitsnorm) produceren en die de ’Côtes d’Auvergne’ genoemd worden: Châteaugay, Corent en Boudes …