tourisme camping location auvergne

Singles

Ons kleine dorpje met 170 inwoners (Les Singlois) in Puy de Dôme, Auvergne ligt bovenop een heuvel 740 meter boven de zeespiegel en is omgeven door drie rivieren (zie de rubriek ‘Vissen’): Er zijn hier geen winkels. De overblijfselen van mijnen, om goud te winnen op de rivier La burande, aangezien de rivier door de oude goudmijnen stroomt.

Meer informatie : Singles gemeentehuis

4 km aan de andere kant van de rivier ligt het dorp Larodde, en aan de andere kant van het meer: Confolent Port-Dieu in Corrèze: Een 12de eeuwse kapel bij het meer met kloosterresten.

Tauves : De hoofdstad van de provincie die ongeveer 9 kilometer naar het oosten ligt. De hoogvlakte le Plateau de l’Artense, op een hoogte van 840 m. Alle soorten winkels en basisvoorzieningen zijn hier te vinden: Bakker, slager, een nieuwe kleine supermarkt (die net is geopend), een bar, pizzeria, restaurant, kranten en tijdschriften, huishoudelijke apparatuur, een doe-het-zelf winkel, een postkantoor, kinderopvang, apotheek en artsen. Op donderdag morgen is er markt, waar u lokale producten zult vinden, zoals kaas uit Auverge, vleeswaren, honing en gebak ...

La Tour d’Auvergne : Een dorpje gelegen op de hoogtes van de Artense aan westkant van het Massif du Sancy, op 1000 meter hoogte. Het is bekend aangezien het verbonden is met de Franse geschiedenis: De dochter van Catherine de Medicis, genoemd Marguerite de Valois (1553-1615) stond bekend als "La Reine Margot” (Koningin Margot) de echtgenote van Hendrik IV, die eigenaar van het kasteel was. Dit kasteel werd vernietigd op bevel van Lodewijk XIII. Een mooi sportcomplex, een meer om in te zwemmen. In St-Pardoux vindt u een prachtige 12de eeuwse kerk.