loisirs dans le camping moulin de serre

Wilt u graag een visje vangen ?

In de Puy de Dôme bij Moulin de Serre is vissen een eenvoudig uit te oefenen sport, of u nu beginnend of een doorgewinterde visser bent. Forelvissen? De rivier La Burande, die in de 1ste categorie valt, stroomt langs de camping en er liggen drie andere rivieren binnen een rayon van 5 km: La Dordogne, Le Chavanon en La Mortagne.

Wilt u liever op roofvissen vissen? Er zit veel snoekbaars en snoek in het Bort-les-Orgues meer, die in de 2de categorie valt. Deze vissen zijn vaak in het water bij le Pont d’Arpiat te vinden, wat op maar 2 km van de camping ligt. Dit goed bekende visstekkie onder de visliefhebbers van de Puy-de-Dôme en la Corréze, is de plaats waar de rivieren La Burande en La Dordogne samen komen. Vist u met een boot? Bij Pont d’Arpiat kunt u uw boot te water laten dankzij de overstroomde weg.

En de kids kunnen naar baars, kopvoorn en rietvoorn vissen. Verder kunt u ook gaan vissen in het Béal des Roziers meer in Savennes (16 km, in de buurt van Les gorges du Chavanon) en ook op het meer Le Lac de la Crégut (35 km Zuid Oost).

Vissen met een vaste hengel, een werphengel of een net, alle vistechnieken zijn toegestaan, aangepast aan de plek, de periode en de weersomstandigheden.

U heeft geen hengel ? In Lastioulles vindt u speciaalzaken.

Een visvergunning is verplicht: Een jaarvergunning voor een man kost € 77, voor een vrouw € 35, voor jongeren € 21, voor kinderen jonger dan 12 jaar € 6, of u koopt een dagvergunning voor een man voor € 33.

Visvergunning

 
Recreatie tarieven 2023
KanoPrijs : halve dag ochtend of middag
Eenpersoonsplaats;Tweepersoonsplaats 16,00 €
Tennis Gratis
Groot verwarmd zwembad met whirlpool, open van 17/05 tot 18/09