tourisme camping location auvergne

Vulkanenpark in Auvergne

Het Vulkanen park Parc des volcans d’Auvergne is gevormd door vulkaanuitbarstingen van 95.000 jaar geleden. Vandaag zijn alle vulkanen ingeslapen en kunt u zonder risico van deze prachtige landschappen genieten.

In het noorden :Les Monts Dome met de karakteristieke Puy de Dôme, die op een hoogte van 1464 meter de bergketen van de Puys domineert, waaronder de Pariou met zijn prachtige krater, de Puys de la Vache en Lassolas, ingeslapen sinds 8000 jaar.

In het midden : Les Monts Dore met de hoogste bergtop van Auvergne: Le Puy de Sancy. Andere adembenemende uitzichtpunten: La Banne d’Ordanche, Le Capucin, Le Chemin des Crêtes. En zeker ook het bezoeken waard: De vallei La vallée de la Fontaine Salée, de vallei la Vallée de Chaudefour en de le Val de Courre.Ten westen van de Monts-Dore vindt u de hoogvlakte le plateau de l’Artense, waar de camping ligt.

In het zuiden : Het Cezallier plateau (hoogvlakte) en de bergen van Cantal. De Puy Mary en zijn groene valleien die u echt een keer moet bezoeken.

De schapen en de koeien van het Salers ras (roodachtig met grote horens) en het Aubrac ras (klein met een beige vacht) nemen actief deel aan het onderhoud van de bergweiden in het Parc des Volcans d’Auvergne.