tourisme camping location auvergne

La Bourboule

Een stad in het massief van Sancy op 24 km ten oosten van Moulin de Serre, La Bourboule staat bekend om zijn geneeskrachtige baden. Deze Spa-therapieën behandelen ademhalings-en huidziekten en er zijn ook wellness behandelingen (massages, hammam..).

Op zes kilometer naar het oosten, vindt u Mont-Dore dat een kuuroord is; voor kuren die aandoeningen aan de luchtwegen en reuma behandelen; Het is een must de neo-Byzantijnse stijl architectuur te bezichtigen, de luxe inrichting en de kabelbaan met de oudste elektrische aandrijving in Frankrijk. Le Mont-Dore staat ook bekend als wintersport plaats: In een paar minuten brengt de kabelbaan u naar de hoogte van 1780 meter in de buurt van de Puy de Sancy.

Een beetje verder naar Clermont-Ferrand via de route van het Lac du Guéry, ligt Orcival, een klein dorpje ten zuiden van de vulkanische heuvels met zijn basiliek een romaans meesterwerk in Auvergne, het kasteel Le Château de Cordès en het prachtig park en de tuinen die in 1695 door Lenotre zijn ontworpen.